1. Gyömbér
A gyömbért már évszázadok óta használják a megfázás- és influenzacsillapító tulajdonságai miatt, igencsak nagy sikerrel. Ez nem is csoda, hiszen a gyömbér több mint 400 különböző vegyületet tartalmaz, amelyek közül a gingerol az egyik legfontosabb, különösen, mivel gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatású.
A tanulmányok szerint a gyömbér nemcsak a vírusok bejutását és szaporodását akadályozza meg, hanem az immunrendszert is felpörgeti. Az egyik legegyszerűbb módja a szervezetbe juttatásának az, ha gyömbérteát fogyasztunk.
2. Fokhagyma
Egy másik gyógynövény, amely szinte mindenki konyhájában megtalálható, a fokhagyma. A gyömbérhez hasonlóan segít a megfázás és az influenza leküzdésében. A kutatások szerint a fokhagymában található, allicin nevezetű kénes vegyület nemcsak megakadályozza, hogy a vírusok behatoljanak a sejtekbe és elszporodjnak, de vírus-, baktérium-, és gombaölő hatással is rendelkezik. Emellett pedig nagyszerűen erősíti az immunrendszert - különösen az olyan sejteket, mint a makrofágok és az antibiotikum-termelő B-sejtek, amelyek felveszik a harcot a vírusokkal.
Sokan a fokhagyma erőteljes, szúrós szaga miatt nem fogyasztják, azonban a Jamieson Fokhagyma kapszulája rendelkezik a fokhagyma minden előnyös tulajdonságával, miközben teljesen szagtalan.
3. Oregánó
Az oregánó nemcsak a szószokba kiváló, de erős vírusellenes, antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Az oregánóolaj egyik kulcsfontosságú vegyülete, a karvakrol, erős antimikrobiális hatással rendelkezik.
4. Bodza
Egy másik kihagyhatatlan csodaszer a megfázás és az influenza kezelésére a bodza. Ez a növény ugyanis C-vitaminban, antioxidánsokban és antociánokban gazdag, így fokozza a szervezet természetes antibakteriális és vírusellenes képességét. A kutatások szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak bodzát, sokkal kisebb valószínűséggel fáznak meg.
5. Jamieson C-vitamin + Immune Shield gumicukor
A Jamieson C-vitamin + Immune Shield gumicukor tartalmaz:
- C-vitamint
- Bodza-kivonatot
- B12-vitamint
- D3-vitamint
- valamint cinket is, ami segítheti a szervezetet abban, hogy leküzdje a betegségeket.
A bodza nem csak finom ízét, de pozitív hatásait is adja a termékhez - ezekről már feljebb írtunk, így nézzük meg a többi vitamint és ásványi anyagot.
A C-vitamin az egyik legismertebb immunerősítő, ráadásul védi a sejteket a káros szabadgyökök ellen. A B12-vitamin az egészség számos aspektusában kulcsszerepet játszik, többek között támogathatja a csontok egészségét, a vörösvértestek képződését, az energiaszintet és a hangulatot, valamint támogatja az idegsejtek normális működését, és szükséges a DNS-szintézishez is.
A B12-vitamin ezeken túlmenően növelheti az energiánkat, javíthatja a memóriánkat sőt, még a szívbetegségek megelőzésében is segíthet.
D3-vitamin rendkívül fontos, hiszen kulcsszerepet játszhat többek között a csontok egészségének megőrzésében, az immunrendszer működésében, a hangulatszabályozásban, sőt még a súly csökkentésében is.
A cink több mint 300 különböző enzim kofaktoraként működik, ami azt jelenti, hogy szükséges a megfelelő működésükhöz.
Ráadásul a kutatások szerint ez az ásványi anyag fokozhatja az immunrendszer működését, stabilizálhatja a vércukorszintet, és támogathatja a bőr, a szem és a szív egészségét, így rengeteg okunk van arra, hogy biztosítsuk a napi adagot.