Klorofilban gazdag levélzöldségek
A stressz csökkentéséhez, a fáradtság és a kedvtelenség leküzdéséhez elengedhetetlen a napi magnézium bevitel, ami a sejtek energiatermelésében játszik fontos szerepet. A spenót, a sóska, a kelkáposzta vagy a mángold kiemelkedően jó magnéziumforrást képeznek, fogyasztásukkal segíthetünk szervezetünk ellenállóképességének növelésében, és a koncentrációképességünk is javítható.
Omega-3 zsírsavakat tartalmazó élelmiszerek
Az omega-3 a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik, amit a szervezetünk nem képes önmaga által előállítani, ezért csak táplálkozással vagy táplálék kiegészítőkkel tudjuk a szervezetünkbe juttatni. A halfélék, főképp a vadvízi halak húsa, és a dió tartalmaznak bőségesen telítetlen zsírsavakat. A hetente ajánlott fogyasztási mennyiség 200-300 g. Az omega-3 hiánya csökkenti a stresszhelyzeteket megoldó képességünket, és növeli a depresszióra való hajlamot.
Tejtermékek
A sejtek újraképződéséhez B12-vitaminra van szükségünk. Nélkülözhetetlen továbbá a növekedéshez, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a vérképzéshez.
A B12-vitamin hiánya fáradékonyságot, gyengeséget, szapora szívverést is okozhat. Rendszeres tejtermék fogyasztással (ajánlott a juhtej) megelőzhetjük a fent felsorolt tünetek kialakulását. További B12-vitamint tartalmazó ételek a következők: bárány-, sertés, marha-, borjúhúsok, lazac, ponty, hering, tojás.
Citrusfélék
A fáradtság legyőzéséhez az egyik legfontosabb vitamin a C-vitamin. Mivel vízben oldódik, nagyon hamar kiürül a szervezetünkből, ezért érdemes odafigyelni a napi pótlására. Citrusfélék mellett javasolt savanyú káposztát, vörös áfonyát és acerolát is fogyasztani. A gyümölcsöket fogyaszthatod gyümölcslé formájában is, egy pohár frissen facsart narancslé már biztosítani tudja az egészséges szervezet szükséges napi C-vitamin szükségletét.