Leírás és Paraméterek
csipkehús:
Rápóti-Romvári - Gyógyító növények
“A csipkebogyó igazi értékét a modern tudomány kutatta fel, kimutatta, hogy több C-vitamint tartalmaz, mint bármely más vad vagy kerti gyümölcs, valamint bármelyik főzeléknövény. Még a tetemes C-vitamin-tartalom hírében álló citroménál is tízszer több a csipkebogyó C-vitamin-tartalma.
C-vitamint szervezetünk nem nélkülözheti, mert hiánya legyengülést, betegségekkel szembeni fogékonyságot és skorbutot okoz. ... A csipkebogyónak nem csupán a 0,5-1,0%-ot kitevő C-vitamin-tartalma jelenti egyedüli értékét, mert ezen kívül még más olyan anyagokat is tartalmaz, amelyeket az emberi szervezet kitűnően hasznosít: 10-20% cukrot, 10% pektint, 3% alma- és citromsavat, vasat, magnéziumot, meszet, illó- és zsírosolajat, cseranyagot, nyomokban pedig még A-, B-, K- és P-vitamint is.„ |
Elkészítése:
1 csésze (2,5 dl) teához egy kávéskanálnyi anyagot tegyünk, öntsünk rá forrásban lévő vizet, majd 5 perc után szűrjük le.