Leírás és Paraméterek
A zöld tea közismerten gazdag élettanilag értékes hatóanyagokban, a kedélyállapotot is javítja. A keverékben előnyösen befolyásolja a zsír-anyagcserét. A rozmaringlevél együttműködve a többi alkotórésszel-borsmenta, bodzavirág- a hasnyálmirigy lipáz enzim aktivitását gátolja, így nem engedi a zsírt lerakódni és segít a zsír lebontásában. A hatásokat humán-és állatkísérletek igazolják. Megfelelő eredmény eléréséhez át kell alakítani a táplálkozási szokásokat (édesség és alkohol mellőzése, szénhidrát és zsír minimálisra csökkentése, kisebb adagok fogyasztása). Javasolt a fokozatosság elvét betartani a fogyókúrában; a szervezet védelme érdekében. Napi 3 csészével ajánlott fogyasztani. Hatóanyagai meggyorsíthatják a fogyás folyamatát. (A felhasznált szakirodalom felsorolását kérésre megküldjük.)
Fogyasztási javaslat: 1-2 teafiltert forrásban lévő 250 ml vízzel felönteni, lefedni majd 10 perc állás után, lassú kortyokban meginni. A teát legalább fél órával az étkezés előtt kell fogyasztani, mivel a hatásmechanizmus kialakulásához időre van szükség. Kúraszerűen alkalmazva 3-4 héten keresztül naponta 3 csésze tea fogyasztandó. (A felhasznált szakirodalom felsorolását kérésre megküldjük.)
*Csupor, D. (2010): Növényi készítmények a dyspepsia kezelésében.
Magyar Családorvosok Lapja, 2010/8, 27-30 old.