A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírást ITT talál.  Rendben
Termékek Menü
+36 20 366 5991

Nyári gyümölcskalauz: az évszak vitaminbombái

Itt a nyár, mi pedig szerencsére dúskálhatunk az ínycsiklandozó, nyári vitaminbombákban. A cikkben olyan gyümölcsöket gyűjtöttünk össze, amik tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és nyomelemekkel - ráadásul nem utolsósorban finomak is.

#1 Cseresznye - a legkorábbi versenyző

A nyári gyümölcsszezont a cseresznye nyitja meg, viszont hamar leérik, úgyhogy érdemes minél hamarabb feltankolni a raktárainkat. Ráadásul már egy marék cseresznye elfogyasztásával is sokat teszünk az egészségünkért, hiszen rengeteg rost, niacin, folsav biotin és riboflavin található benne.

A rostok kipucolják a bélrendszerünket, így remek méregtelenítők, ráadásul telítenek is. A B3-vitamin (niacin) segít az izmok és az idegek regenerációjában, a folsav pedig karbantartja a szürkeállományt, és az immunrendszert. A biotin és a riboflavin (B7-, és B2-vitamin) hozzájárulnak a sima, puha bőrhöz, mivel szuper antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. 

#2 Mindenki kedvence: az eper

A nyári szezon egyik legnagyobb kedvence az eper, ami nem is csoda, hiszen szinte mindenhez passzol, és magában fogyasztva is finom. Sok C-vitamint tartalmaz (8 szem eper 1 darab narancs aszkorbinsav tartalmának felel meg), ráadásul kevés benne a kalória, így bűntudat nélkül élvezhetjük.

#3 Kajszibarack, a vitaminbomba

A kajszi-, vagy más néven sárgabarack C-vitaminban gazdag, emellett sok rostot tartalmaz, ami jót tesz az emésztésnek. A barack ráadásul ásványi anyagokban is bővelkedik. Tartalmaz ként, ami fiatalossá teszi a bőrt, és csökkenti az allergiás reakciókat - valamint remek fertőtlenítő.

Magas magnézium-tartalommal rendelkezik, ami elengedhetetlen az idegrendszer és az izmok normál működéséhez. Van benne kalcium, ami segít a csontok egészségének megőrzésében és kálium, ami pedig normalizálja az idegrendszert.

#4 Görögdinnye: a nyár íze

A görögdinnye igazi, nyárvégi gyümölcs, a strandolások elmaradhatatlan kelléke. Ráadásul szuper szomjoltó a kánikulában, hiszen mintegy 90%-a víz. Viszont mindezek mellett is tartalmaz, A-, B1-, B6-, és C-vitamint, valamint magnéziumot és káliumot. Az A-vitamin segít a bőr szépségének megőrzésében, valamint javítja a látást, és csökkenti a szervezetben fellépő gyulladást is. Mivel jól raktározódik, ezért figyelni kell arra, nehogy túladagoljuk.

A B1-vitamin, vagyis a tiamin hozzájárul az egészséges izom-, és szívizom működéshez, valamint optimalizálja az idegrendszert. A B6-vitamin (piridoxin) pedig serkenti a haj növekedését, valamint részt vesz a fertőzések elleni küzdelemben. A C-vitamint pedig talán be sem kell mutatni: nagyon jó gyulladáscsökkentő, antioxidáns, és immunerősítő, így hatásos a betegségek, fertőzések ellen. Napi szinten kell fogyasztani, ugyanis hamar kiürül a szervezetből.

Ha szeretnéd a nyár előtt feltölteni a vitamin-raktáraidat, akkor tekintsd meg a Jamieson termékeket. A kanadai világmárka már csaknem 100 éve jelen van a piacon, és tiszta forrásból állítják elő a vitaminokat és ásványi anyagokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: vitamin